• info@meetbosnia.com
  • +387 61 240 286
  • 🎧 Customer service 24/7

Mostar i vodopad Koćuša – jednodnevni izlet iz Sarajeva

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Šta očekivati:

-Nezaboravan cjelodnevni izlet iz Sarajeva

-Prijevoz na principu “od vrata do vrata” modernim kombi-vozilima (8+1 sjedišta)

-Obilazak bisera Hercegovine – Konjic, Mostar i vodopad Koćuše kod Ljubuškog

-Profesionalni turistički vodič

-Ture u malim grupama (max 8 ljudi)

Meet Bosnia za vas organizuje još jedan nezaboravan cjelodnevni izlet iz Sarajeva. Ovaj put idemo u toplije i sunčanije krajeve naše predivne BiH i uživamo u čarima  Hercegovine i njenih bisera. Posjetit ćemo nezaobilazni grad Mostar i očaravajući vodopad Koćuša kod Ljubuškog, a stajat ćemo naravno i u šarmantnom Konjicu,

Polasci iz Sarajeva su u subotu, 08.08. i u nedjelju, 09.08.2020. godine u 08:00 sati, a kao i uvijek, za vas organizujemo prijevoz “od vrata do vrata”.

Konjic

Prvo stajanje na našem izletu bit će u šarmantnom gradiću Konjicu, gdje ćemo pričati o najznačajnijim znamenitostima ovog hercegovačkog bisera počevši od čuvene konjičke ćuprije, i gdje ćemo imati vrijeme rezervisano za odmor i šetnju uz smaragdno-zelenu Neretvu.

Vodopad Koćuše kod Ljubuškog

Naša sljedeća destinacija je vodopad Koćuša. Ovaj prekrasni vodopad nalazi se u selu Veljaci u općini Ljubuški i jedan je od najljepših prirodnih bisera ovog dijela Hercegovine. Vodopad Koćuša se nalazi na rijeci Mlade koja niže od vodopada mijenja ime u Trebižat. Visina ovog impozantnog vodopada je pet, a dužina 50 metara.  Ono što ga čini posebnim jeste prekrasan prirodni ambijent u kojem se nalazi, uključujući sedimentne stijene koje se talože godinama, takozvana “sedra“, odnosno krečnjački talog. U toplim ljetnim danima vodopad Koćuša je idealno mjesto za odmor i kupanje. U neposrednoj blizini vodopada nalazi se i restoran gdje možete odmoriti i okrijepiti se.  Netaknuta ljepota ovog vodopada i obližnjeg krajolika zasigurno vas ostaviti ravnodušnim.

 

Mostar

Nakon uživanja u vodopadu Koćuša, nastavljamo ka Mostaru, gradu kojem se zbog svoje iznimne ljepote i historijske vrijednosti vraćamo iznova i iznova. Mostar je poznat kao grad kamena na kamenu te povijesno, političko, znanstveno i kulturno središte Hercegovine.

Najpoznatija mostarska atrakcija je svakako Stari most, sagrađen 1566. godine po planovima mimara Hajrudina, velikog turskog graditelja 16. stoljeća. Od 2005. godine nalazi se na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Povrh svega, ovaj most je žila kucavica Mostara, snažni  simbol njegove povijesti i jedna od najprepoznatljivijih znamenitosti naše zemlje.

Nakon priče o našem čuvenom mostu, proći ćemo Kujundžilukom – malom, lijepom, pokaldrmljenom ulicom koja datira iz sredine 16. stoljeća a gdje možete pronaći karakteristične zanatske trgovine i tradicionalne restorane.

U Mostaru ćete vidjeti i čuveni hamam – tursko kupatilo. To je jedini hamam koji je preostao u Mostaru i jedan od rijetkih preostalih primjera u cijeloj Hercegovini. Ulaz u sam hamam, koji je danas u funkciji muzeja, je opcionalan.

Pored Hamama, vidjet ćemo Koski Mehmed pašinu džamiju, drugu najveću džamiju u Mostaru. Ono što je čini posebnom jeste to da su njeni izvorni živopisni, arabeskni ukrasi  i zidovi sačuvani su do danas, a veoma je interesantan i mali bazar koji se nalazi u dvorištu džamije. Opcionalno se možete popeti na minaret džamije koji pruža nevjerojatan panoramski pogled na grad i Stari most.

Pored mostarskog starog grada, vidjet ćemo dvije reprezentativne zgrade iz austrougarskog perioda –  Gimnaziju Mostar i Gradsku vijećnicu kao i čuveni Španski trg te mnoge druge značajnije građevine iz novijeg perioda.

Nakon obilaska sa vodičem, imat ćete slobodno vrijeme u Mostaru, a potom nastavljamo ka Sarajevu gdje vas ostavljamo na vašoj adresi.

 

POLAZAK IZ SARAJEVA: 

subota, 08.08.2020. u 08:00

nedjelja, 09.08.2020. u 08:00

*Mogući polasci i iz Konjica i Jablanice

TRAJENJE TURE: oko 12 sati

CIJENA IZLETA: 30 KM

UKLJUČENO:

-Prijevoz modernim kombi-vozilima na principu “od vrata do vrata” što uključuje:

-Pick-up na vašoj adresi

-Drop-off na vašoj adresi

-Prijevoz u toku cijelog putovanja

-Stajanje u Konjicu

-Obilazak Mostara

-Posjeta vodopadu Koćuša

-Profesionalni vodič

-Ulaz u Koćuše

NIJE UKLJUČENO:

-Troškovi hrane i pića

-Opcionalni ulazi u muzeje u Mostaru

REZERVACIJE:

-Putem booking forme na našoj stranici

-Poziv/sms/What’s App/Viber na broj: +387 61 240 286

-Email: info@meetbosnia.com

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

CityMostar i Ljubuški
Price30 KM€
Activity (H)12 sati

Meet Bosnia Travel - City tours and excursions

Meet Bosnia is Travel agent located in Sarajevo, specialized in tours in Bosnia and Herzegovina and Balkan region. Years of experience is behind us and lots of satisfied customers, what is reason to continue in doing thing we love.

Contact Info

  • info@meetbosnia.com
  • +387 61 240 286

Recent tours