• info@meetbosnia.com
  • +387 61 240 286
  • 🎧 Customer service 24/7

Rafting na Tari i obilazak Foče i Tjentišta- trodnevni ALL INCLUSIVE aranžman iz Sarajeva

Rafting na Tari i obilazak Foče i Tjentišta- trodnevni ALL INCLUSIVE aranžman iz Sarajeva

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Šta očekivati?

-Nezaboravan provod

-ALL- INCLUSIVE trodnevni aranžman

-Adrenalinski cjelodnevni rafting na Tari

-Posjeta Tjentištu u Nacionalnom parku Sutjeska

-Obilazak grada Foče

-Posjeta pješčanim piramidama kod Foče

-Prijevoz iz Sarajeva na principu “od vrata do vrata”

-Smještaj u bungalovima – 2 noći

-Svi obroci uključeni

Rafting na Tari, Foča i Tjentište - trodnevni aranžman iz Sarajeva
Rafting na Tari, Foča i Tjentište – trodnevni aranžman iz Sarajeva

Ukoliko ste ljubitelj prirode i adrenalina, naš trodnevni aranžman iz Sarajeva koji uključuje rafting na Tari te obilazak Tjentišta, Foče i pješčanih piramida je savršena opcija za vas. Prekrasna Tara, njeni brzaci i sve prirodne ljepote koje ćemo vidjeti na ovom putovanju bit će sigurno nešto što ćete pamtiti cijelog života.

Sa putovanjem krećemo iz Sarajeva u petak, 07.08. u popodnevnim satima gdje vas kupimo na vašoj adresi a vraćamo se u nedjelju, 09.08. u popodnevnim satima. Naša ponuda je ALL-INCLUSIVE, tako da možete u potpunosti uživati u čarima rijeke Tare i ostalim lokalitetima koje ćemo posjetiti.

DAN1:

U petak organizujemo polazak sa Vaše adrese u Sarajevu iza 17:00 sati. Potom nastavljamo ka rafting-kampu smještenom kraj rijeke Tare u općini Foča. Nakon što se smjestite u bungalove na predivnoj lokaciji rafting-kampa očekuje vas večera oko 20 sati. Nakon toga imat ćete vremena za odmor i pripremu za sutrašnju avanturu.

DAN2: 

Drugi dan aranžmana počinje doručkom oko 9 sati. Nakon toga, u 10h, počinje priprema za nezaboravnu avanturu – rafting na rijeci Tari. Upoznajete se sa vašim skiperom od koga zadužujete neophodnu opremu (kaciga, neoprensko odijelo, zaštitni prsluk i neoprenske čizme) i sa kojim prolazite kratku obuku o raftingu i načinu kako treba da se ponašate u određenim situacijama (safety briefing). Nakon obuke krećemo put Brštanovice, početne tačke raftinga. Tu počinje naša 25-kilometara duga adrenalinska-rafting avantura kroz jedinstveni kanjon Tare (pod zaštitom UNESCO-a) i Drine. Potom pristajemo u naš rafting-kamp gdje vas očekuje  tradicionalni ručak nakon koga je vrijeme da odmorite i uživate u netaknutoj prirodi i ambijentu kampa. Potom,  u 20 sati, vas očekuje večera nakon koje je spremna zabava sa muzikom uživo za raspoložene do kasno u noć.

DAN3:

Trećeg dana nakon doručka u rafting-kampu, nastavljamo sa obilaskom predivnih mjesta u jugoistočnoj Bosni: Tjentište u Nacionalnom Parku Sutjeska, grad Foču sa svojom čuvenom Aladža džamijom i unikatne pješčane piramide kod Foče.

Pješčane piramide kod Foče

U blizini Foče, u mjestu Pirni Do, vidjet ćemo pješčane piramide, istinsko remek-djelo prirode!

Ovaj nevjerovatni geomorfološki fenomen nastao je erozijom tla, odnosno na način da se pjeskovita glina  spuštala  niz kamenje i tako gradila piramide. Na ovaj proces su utjecale kiša, snijeg, i sunce i jaki vjetrovi što je zajedno rezultirano nevjerovatnim oblicima piramida koji danas imaju.  Pješčane figure kod Foče slične su onima u Koloradu (SAD), Dolomitima (Italija) i Đavoljoj Varoši (Srbija). Smatra se da su ove piramide stare najmanje 200 godina, a ono što je jako zanimljivo jeste da  se proces erozije nastavlja i danas, tako da piramide ne nestaju, već naprotiv, rastu.

Grad Foča – Aladža džamija

Nakon pješčanih piramida posjetit ćemo Foču. U Foči ćete imati priliku da vidite čuvenu, nedavno rekonstruisanu, Aladža džamiju (poznatu i kao Šarena džamija i džamija Hasana Nezira) Klasificirana je kao jedna od najvećih džamija i prva džamija u Bosni i Hercegovini izgrađena u klasičnom osmanskom stilu. Aladžu je sagradio bliski suradnik Mimar Sinana, Hasan Nezir, 1549. godine, a njena najveća vrijednost je ta što su sve kasnije džamije izgrađene po ideji Aladžine džamije. Aladža je uvrštena u kulturnu baštinu Bosne i Hercegovine i  predstavlja jedno od najznačajnijih arhitektonskih dostignuća u Bosni i Hercegovini. Nakon posjete ovoj čuvenoj džamiji, proći ćemo starim sokacima Foče i vidjeti obnovljenu Carevu džamiju. Nakon toga, uživat ćemo u predivnom ambijentu restorana Brioni.

Nacionalni Park Sutjeska

Nacionalni park “Sutjeska” najstariji je i najveći nacionalni park u Bosni i Hercegovini a svojim ljepotama mami pažnju turista iz cijelog svijeta. Park obuhvata široko planinsko područje na tromeđi Bosne i Hercegovine i Crne Gore, oivičen je rijekama Pivom, Drinom, izvorišnim tokom Neretve, a nadvijaju ga planinski masivi Bioča, Vučeva, Maglića, Volujaka, Lebršnika i Zelengore.  Zbog svoje vrijednosti i netaknute prirode, ovaj nacionalni park 2000. godine dospio je u II kategorijiu IUCN-a (Odjeljenja UN-a za zaštitu prirode i prirodnih dobara). U srcu Parka smješten je i strogi prirodni rezervat Perućica , najočuvanija i najveća prašuma u Evropi. U Nacionalnom parku “Sutjeska” posjetit ćemo i memorijalni kompleks izgrađen u spomen čuvenoj Bici na Sutjesci (Peta ofanziva, “Operacija Schwarz”). Centralni dio memorijalnog kompleksa je monumentalni spomenik, koji je izgradio akademski vajar Miodrag Živković, kao i spomen-kuća Bitke na Sutjesci.

POLAZAK iz Sarajeva: petak, 07.08.2020. iza 17:00 h

POVRATAK u Sarajevo: nedjelja, 09.08.2020. oko 17:00 h

TRAJANJE TURE: 3 dana

CIJENA: 199 KM

UKLJUČENO:

-Prijevoz “od vrata do vrata” što uključuje:

-Pick-up na vašoj adresi u Sarajevu

-Drop-off na vašoj adresi u Sarajevu

-Prijevoz tokom cijelog puta

-Cjelodnevni rafting na rijeci Tari

-Profesinalna oprema za rafting:

  • kaciga
  • neoprensko odijelo,
  • zaštitni prsluk i
  • neoprenske čizme

-Profesionalni skiper

-Profesionalni vodič u toku puta

-Obilzak Tjentišta

-Obilazak grada Foče i Aladža džamije

-Posjeta pješčanim piramidama kod Foče

-2X noćenje u bungalovima

-2X doručak u restoranu

-1X ručak u restoranu

-2X večera u restoranu

NIJE UKLJUČENO:

-Privatni troškovi i piće

-Opcionalan ručak trećeg dana

-Opcionalan ulaz u Spomen kuću na Tjentištu

REZERVACIJE:

-Booking forma na našoj stranici

-Poziv/sms/Viber/What’s App: +387 61 240 286

-Email: info@meetbosnia.com

 

*Cijena je bazirana na grupi od 8 ljudi
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

CityFoča
Price199 KM€
Period
Days07.07. - 09.07.
Activity3 dana
Departure
Return
Included

Meet Bosnia Travel - City tours and excursions

Meet Bosnia is Travel agent located in Sarajevo, specialized in tours in Bosnia and Herzegovina and Balkan region. Years of experience is behind us and lots of satisfied customers, what is reason to continue in doing thing we love.

Contact Info

  • info@meetbosnia.com
  • +387 61 240 286

Recent tours