fbpx

Meet Bosnia Travel

Logo for Meet Bosnia website colour
Price
From€15
Booking Form
Enquiry Form
Full Name*
Email Address*
Phone number*
Travel Date*
People*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

574

Additional services

Sarajevo airport transfer

Sarajevo Airport Transfer

To/from airport

Luggage storage in Sarajevo

Sarajevo Luggage Storage

Agency service

eSIM For Your Travelling

Order now

VRX Museum Sarajevo

5% discount

Krpljanje na Jahorini | Nezaboravna zimska avantura

0
  • Trajanje: 3 sata
  • Maksimalno ljudi: 8
  • Polazak: Sarajevo ili po dogovoru
  • Minimalno godina: 5+
  • Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
  • Povratak: Sarajevo ili po dogovoru
Krpljanje na Jahorini

Zašto odabrati krpljanje na Jahorini?

Pored sankanja, skijanja i snowboardinga, posljednjih godina broj jedan zimska aktivnost podrazumijeva i krpljanje! Za one koji već vole planinarenje, iskustvo koje vam donosi krpljanje na Jahorini zasigurno nećete zaboraviti. Hodanje po snijegu svakako daje novu dimenziju samom planinarenje, dok penjanje na samu planinu na izuzetno unikatan te upečatljiv način osigurava da svoje vikende provedete u zimskoj zabavi.

Tokom krpljanja na Jahorini imat ćete priliku iskusiti ne samo zabavnu porodičnu aktivnost već ćete sebi priuštiti i fenomenalnu kardio vježbu. Istovremeno možete uživati u bijelom zimskom pejzažu te se dobro zavaiti sami, u grupi ili u krugu porodice, budući da je krpljanje kao zimska aktivnost podobrna i za najmlađe. U cijenu su uključene krplje i štapovi.

Najvažnije informacije za

Krpljanje na Jahorini

Početna i povratna tačka

Vrijeme polaska

🕗 10:30

Cijena uključuje

  • Vodič
  • Oprema Krplje i štapovi

Cijena ne uključuje

  • Sve dodatne troškove
  • TransferMoguće organizovati za sve polaske iz Sarajeva uz prethodni dogovor. Kontaktirajte nas za više informacija.
Više informacija o turi

O Jahorini

Jedna od definitnovno najatraktivnijih planina u Bosni i Hercegovini, nakon Bjelašnice, je planina Jahorina. Njen najviši vrh, Ogorjelica, sa nadmorskom visinom od 1.916 m, zasigunro predstavlja avanturistički izazov.

Ovaj masivni planinski dio sastoji se od nekolicine ogranaka koji se zajedno protežu duž 30 kilometara. Središnji masiv Jahorine obuhvata dio Gole Jahorine te Ravnu planinu, te čine najposjećenije dijelove Jahorine. Zimi su nerijetko vjetovi na planini Jahorina umjereno jaki sa promjenljivim pravcem te jačinom, što zasigurno nije dovoljno da spriječi aktivnosti na Jahorini.

Vjetrovi sa sjevera uglavnom su ublaženi šumom te Romanijskim šumskim gorjem. Kada su u pitanju rijeke, pod Jahorinom izviru Prača i Koluna, te Grabovica koja je ujedno I pritoka Prače. Potom Paljanska Miljacka, te njena pritoka Bistrica. Tu je naravno i Kasindolski potok te Crna Rijeka.

Više o turi krpljanja na Jahorini

Tura počinje ispred hotela Rajskih Vrata na Jahorini. Hoda se Golom Jahorinom ka Jezeru i Olimpijskom baru. Staza kojom se krećemo je originalno duga 9km, s tim da postoji mogućnost korekcije ture na 6km.

Trajanje krpljanja je oko 3 sata, s mogućnošću odmora te povratka ratrakom u dogovoru s gostima. Elevacija je samo 210 metara, te je prilagođena za sve uzraste.

Ruta krpljanja na Jahorini

Ruta krpljanja na Jahorini
Ruta krpljanja na Jahorini

Odmarališta na Jahorini

Aparthotel Vučko idealan je smještaj ako planirate koristiti skijašku žičaru budući da je udaljen samo dvije minute hoda od žičare. Odmaralište nudi i školu skijanja za sve one koji su se voljnji okušati u tome.

Hotel Jahorina je jedan od najpopularnijih hotela te je lociran u srcu Olimpijskog kompleksa. Budući da hotel nudi različite usluge od smiještaja do teretane i spa centra, kao i kongresne sale. Skijaška staza Prača te ski bar su na dohvat ruke te je ovo mjesto idealno za vaš vikend.

Hotel Board također se nalazi u blizini staze te nudi različite usluge. Slično kao I prethodni hotel u slučaju da želite krpljati na Jahorini ali i organizovati sastanak, hotel vam nudi predivnu salu sa sastanke i seminare. Također, tu možete  rentati rqazličitu opremu ili se opustiti u spa-centru nakon cjelodnevnog krpljanja na Jahorini.

U slučaju da odgladnite dok krpljate na Jahorini, ne brinite, budući da u vašoj neposrednoj blizini možete locirati nekolicinu restorana. To su restorani poput “Rajskih Vrata”, Etno restorana “Koliba” te restorana “Staza” i “Monument”. Svi navedeni restorani su locirani duž skijaških te krpljaških staza. 

Nikako nne možemo zaobići ski café “Peggy” koji je jedno od najpopularnijih lokacija za odmaranje od krpljanja prije nego nastvaite dalje. 

Fotografije
Krpljanje na Jahorini
Može vam se dopasti

Najjednostavniji način da posjetite ovu olimpijsku ljepoticu

Brz, siguran i jeftin način da posjetite Jahorinu i uživate u zimskim čarolijama koje ova planina ima da ponudi.
Sarajevo Jahorina

Sarajevo Jahorina – “od vrata do vrata”

45 min
Availability : Svaki dan
Min Age : 0+
Max People : 15
From€8
(8 Reviews)
View Details

Proceed Booking